Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

Σεμινάρια για Ειδικούς και Επαγγελματίες

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας (Α' ΒΨΥ)

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας (Α' ΒΨΥ) αφορούν στην εκμάθηση δεξιότητων υποστήριξης και παροχής βοήθειας προς τους ανθρώπους που αρχίζουν να διαπιστώνουν ότι αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας, που παρουσιάζουν μια επιδείνωση ενός προβλήματος ψυχικής υγείας, βιώνουν μια κρίση ψυχικής υγείας ή έχουν βιώσει ένα ψυχοτραυματικό επεισόδιο.

Αν κάποιος φίλος/συγγενής/σύντροφος σας γυρίσει το πόδι του, σίγουρα γνωρίζετε τι πρέπει να του πείτε να κάνει. Αν όμως πάθει μία κρίση πανικού, γνωρίζετε πώς μπορείτε να τον βοηθήσετε; 

Το 2009, η ομάδα ανάπτυξης κατευθυντήριων γραμμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης για την ψυχική υγεία, αξιολόγησε τα στοιχεία για την παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και ψυχολογικής αποφόρτισης. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να προσφέρονται πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, και όχι ψυχολογική αποφόρτιση, σε άτομα που εκδηλώνουν έντονη δυσφορία, αφότου έχουν προσφάτως βιώσει ένα τραυματικό περιστατικό.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας, ακολουθεί την εκπαιδευτική γραμμή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις Α' ΒΨΥ.  Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τους παράγοντες κινδύνου και προειδοποιητικά σημάδια για την ψυχική ασθένεια, στρατηγικές υποστήριξης των ανθρώπων που βρίσκονται τόσο σε κρίσιμες όσο και σε μη κρίσιμες καταστάσεις και πού πρέπει να απευθυνθείτε για βοήθεια. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν προηγούμενη εμπειρία από παροχή υπηρεσιών στην ψυχική υγεία, όσο να νοιάζονται για τον άνθρωπο και να θέλουν να βοηθήσουν.

Θεματικές του εκπαιδευτικού σεμιναρίου:

- Αναγνώριση του πλαισίου της Ψυχικής Υγείας
- Αποτύπωση του Βιοψυχοκοινωνικού μοντέλου
- Κρίσεις και Ψυχοτραυματικά γεγονότα ζωής
- Αναγνώριση και αποτύπωση των βασικών ψυχικών διαταραχών
- Γνωριμία με τις Ά ΒΨΥ
- Εφαρμογή των Ά ΒΨΥ (προσωπικό - οικογενειακό - κοινοτικό επίπεδο)
- Ασκήσεις και παραδείγματα στις Ά ΒΨΥ
- Πηγές βοήθειας και υποστήριξης

To εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε λειτουργούς υγείας (νοσηλευτές, γιατροί), ειδικούς ψυχικής υγείας και επαγγελματίες (εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, διαιτολόγους, στελέχη επιχειρήσεων, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φροντιστές), φοιτητές αντίστοιχων πεδίων αλλά και σε ένα κοινό που σχετίζεται με τον άνθρωπο και την υγεία του.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής
Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, 10.30 - 14.30
Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, 10.30 - 14.30

Τόπος διεξαγωγής
Συναίσθηση – Ψυχολογικό Θεραπευτικό Κέντρο
Κοκκιναρά 35, Κηφισιά
(δείτε στο χάρτη πώς θα έρθετε)

Εισηγητής
Χάρης Πίσχος, Ψυχολόγος – Υπαρξιακός Οικογενειακός Ψυχοθεραπευτής, MSc Προαγωγής Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης Ψυχιατρικών Διαταραχών, EuroPsy Accredited.

Κόστος Συμμετοχής: 80€ (προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι τις 21 Ιανουαρίου)
Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους: 60€

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών: 12 συμμετοχές

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Για τη δήλωση συμμετοχής, χρειάζεται να έχετε καταθέσει το 50% του κόστους συμμετοχής μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2019, στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

Eurobank Τράπεζα
Αριθμός λογαριασμού: 0026.0093.62.0101265111
IBAN: GR9102600930000620101265111
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΙΣΧΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, χρειάζεται να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης, μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2019. Το υπόλοιπο 50%, εξοφλείται στην αρχή του εκπαιδευτικού σεμιναρίου.

Θα δοθεί εκπαιδευτικό υλικό καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες:
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Tηλ: 210-8085370